ENTORN NATURAL
 Com sabeu, durant la MARXA CULTURAL PER LA VALL DE VINAIXA hi haurà l'OPCIÓ de qui vulgui, fer una breu parada, descobrir un espai d'interès i conèixer molt més profundament l'entorn, el territori i el patrimoni que trobareu durant la marxa.

Hi haurà diferents punts d'interès, la majoria estaran senyalitzats i explicats amb CARTELLS i d'altres, estaran senyalitzats i explicats per un TÈCNIC DE CULTURA.
Les parades culturals seran opcionals, si algú no vol parar, pot seguir la ruta caminant/corrent. Seran parades breus però molt interessants on a més de caminar, ens aproparà molt més al territori i al patrimoni.

Descobrirem l'espai d'interès natural de la Vall de Vinaixa (+ info), trobarem l'espectacular marge de pedra del Bessó, diverses fonts (font del Macot, font del Magre, font del Quadrat, font de les Sivines, font Piquetes del Gallart), passarem per un aljub i una balma enorme i per la fantàstica ermita de Sant Bonifaci. De tornada podreu ascendir fins a la punta del Puig (molt recomanable per les vistes que hi ha a dalt) i finalment podreu visitar l'església de Vinaixa.


ERMITA DE SANT BONIFACI
 L'ermita de Sant Bonifaci és d'estructura gòtica i reformada posteriorment, sembla que al segle XIV ja estava construïda, però la relíquia de sant Bonifaci no va arribar a Vinaixa fins al 13 de maig de 1682.

FONT DEL MACOT

BALMA I FONT DEL QUADRAT

ESPECTACULAR MARGE DE PEDRA DEL BESSÓ

MAS DEL MAGRE

CURIOSA ESCLETXA A LA ROCA
ESGLÉSIA SANT JOAN BAPTISTA

FONT PIQUETES DEL GALLART