INICI

Volem agrair de tot cor, als poc més de 200 participants a la MARXA CULTURAL PER LA VALL DE VINAIXA (1ª marxa popular de les Garrigues). Esperem que hagueu gaudit d'un bon matí fent activitat física i sobretot, descobrint el territori i el patrimoni que vau poder trobar durant la ruta.


Us deixem un recull d'imatges que els diferents voluntaris/es van fer el dia de la caminada:

https://photos.app.goo.gl/BadMLufYXYp5Cwct7

Benvinguts i benvingudes a la MARXA CULTURAL PER LA VALL DE VINAIXA (1ª marxa popular de les Garrigues).

JA US PODEU AGENDAR EL DIUMENGE 18 DE NOVEMBRE per gaudir de les Garrigues autèntiques (3 distàncies per escollir, parades culturals per descobrir el patrimoni i el territori, entrepà a l'arribada i molt més).

Què és la marxa popular de les Garrigues?
És una marxa popular no competitiva que neix a partir de les caminades culturals per les Garrigues (link).
L'objectiu principal és donar a conèixer el territori, el paisatge, les poblacions i tot el patrimoni (cultural, arquitectònic, social) que podem trobar a la comarca de les Garrigues tot practicant activitat física.

Podeu escollir entre 3 opcions segons la vostra condició física ja que hem dissenyat 3 recorreguts que us faran gaudir al màxim d'aquest territori. 
A més, trobareu diferents indrets d'interès on podreu parar i descobrir cada espai (n'hi haurà de senyalitzats amb cartells informatius i n'hi haurà que hi haurà un GUIA cultural on farà les explicacions personalment).

Les rutes dissenyades són:
*- RUTA GARRIC (8,5km i 215mD+).
*- RUTA DE L’OLIVERA (17km i 370mD+).
*- RUTA DE LA PEDRA SECA (24,5km i 550mD+) .


Aquesta primera edició de la marxa popular de les Garrigues tindrà el punt neuràlgic a la població de Vinaixa on entre altres indrets interessants, descobrirem l'espai d'interès natural de la Vall de Vinaixa (+ info), trobarem l'espectacular marge de pedra del Bessó, diverses fonts (del Macot, del Magre, de les Sivines, del Quadrat), passarem per aljubs i balmes i per la fantàstica ermita de Sant Bonifaci. De tornada podreu ascendir fins a la punta del Puig (molt recomanable per les vistes que hi ha a dalt) i finalment podreu visitar l'església de Vinaixa.